Office Dogs bij Mars Belgium: een verhaal om van te smullen

Mars Belgium is ongetwijfeld één van de meest baanbrekende bedrijven wat betreft huisdiervriendelijke kantoren. Honden van werknemers zijn hier namelijk al meer dan 15 jaar welkom op de werkvloer! Voor viervoeter Dora voelt het hoofdkantoor in Sint-Stevens-Woluwe ondertussen als een tweede thuis. Nieuwkomers Bamboo en Finn ontdekken nog volop hun kersverse werkplek en laten daarbij heel wat harten smelten. Kortom, Mars Belgium en honden op kantoor, dat zijn twee handen op één buik!

Take your dog to work, please

Op het hoofdkantoor van Mars Belgium maken naast 145 werknemers ook een tiental viervoeters deel uit van het team.

Voor iedereen binnen het bedrijf is dit al jaren vanzelfsprekend. Externe bezoekers reageren daarentegen nog steeds met verbazing.

Het principe van een plek op het werk voor honden is duidelijk nog onvoldoende ingeburgerd. ‘Dat is jammer want de voordelen zijn groot’, vertelt Communication Coordinator Dimitri.

Niet alleen de hond heeft er baat bij om omringd te zijn, ook de positieve invloed op het geluksgevoel en stressniveau van onze werknemers is duidelijk. Daarom vinden we het als bedrijf belangrijk om onze pioniersrol hierin op te nemen en zoveel mogelijk andere bedrijven te inspireren.

 

 

Open office, open communicatie

Vindt iemand een hond in de buurt minder fijn, dan houden we een leiband klaar of herorganiseren we de werkplek. Blijkt een hond echt niet geschikt om tijd door te brengen op kantoor, dan bespreken we dat samen met de eigenaar. Al is het doorgaans de eigenaar zelf die hierin het initiatief neemt en de hond spontaan thuis laat.

Voor onze receptioniste Tinne was het bijvoorbeeld van meet af aan duidelijk dat ze Quix, een bullmastiff met een noemenswaardige speekselproductie, niet zou kunnen meebrengen. Wat mij betreft is het met elkaar overleggen, naast een duidelijk huisreglement, dé sleutel tot een succesvol diervriendelijk kantoor.’

Dagelijks rondje “goeiemorgen”

Voor trouwe viervoeter Dora, een kruising tussen een labrador en een setter, kan het geluk niet op bij aankomst op kantoor. Al 2,5 jaar lang kwispelt ze dagelijks haar favoriete collega’s tegemoet voor een “goeiemorgen”.

Toen ik na een week werken bij Mars Belgium vernam dat ik mijn hond mocht meebrengen naar kantoor, sprong ik een gat in de lucht. – CRM coördinator Michael

Haar intrede verliep uiteindelijk vlekkeloos en sindsdien komt ze elke dag met veel plezier “werken”. Ze is hier ondertussen zo vertrouwd dat ze vrij mag rondlopen.

Don’t skip the break!

De twaalf weken oude working cocker Bamboo zorgt ervoor dat baasje Charlotte op tijd en stond haar benen strekt.

‘Bamboo slaapt veel dus mijn workflow is niet echt veranderd sinds haar komst. Enkel de vaste plaspauzes mag ik onder geen beding overslaan, anders komt me dat duur te staan’, – Brand Manager Charlotte.

 

Kantoor honden gezocht!

Neem jij ook jouw hond mee naar het werk? Bezorg ons jouw gegevens en wie weet komen we bij je ook eens langs op kantoor.

Kers op de teamtaart

Jongste telg Finn, een Nova Scotia duck tolling retriever, brengt veel animo en een nieuwe dynamiek teweeg.

Finn brengt ons hechte team nog dichter bij elkaar.

Dankzij haar is er meer contact tussen de verschillende departementen.

Haar komst werd zo goed mogelijk voorbereid: de hele ruimte onder de bureautafel is ingericht met kussens en een bench. Met het idee dat honden zelden plassen in hun eigen nest, is dat heel veilig.

Vóór Finns komst maakte ik mijn hoofd leeg met een spelletje tafelvoetbal, nu zorgt een pauze met Finn voor de perfecte reset.

 

Win-win

Niet alleen bij Mars Belgium, ook wereldwijd zijn honden welkom bij Mars. Zelfs bij meetings op het allerhoogste bedrijfsniveau lopen er steevast een aantal viervoeters rond. Daar kijkt niemand nog van op.

Laten we Mars als lichtend voorbeeld nemen voor het wijdverspreiden van dogs@work. Meer gelukkige honden én meer gelukkige werknemers. Een win-winsituatie om u tegen te zeggen!