Matrassenkoningin Jutta

Hond Jutta werkt bij Euro-Mousse in Ninove

Viervoeter Jutta heeft het getroffen op haar job. Ze wordt bij Euro-Mousse omringd door fijne collega’s en spendeert haar werkuren op een heerlijke matras bij het raam. Bovendien is Jutta zelf betrokken bij de ontwikkeling van comfortmatrassen voor honden. Een droomjob!

Een schattig ongelukje

Het koppel Joke en Kim, respectievelijk Office Manager en zaakvoerder bij Euro-Mousse, gingen na het overlijden van hun Amerikaanse cockerspaniël opnieuw op zoek naar een soortgenoot. Bij het bezoek aan een nest in de buurt, botsten ze op Jutta. Een zuivere Amerikaanse cocker bleek Jutta uiteindelijk niet te zijn, daar zat de labrador des huizes voor iets tussen. Toch vielen Joke en Kim als een blok voor deze schattige mix.

Op en top familiebedrijf

Toen Joke en Kim pup Jutta in huis namen, was het initieel niet de bedoeling dat Jutta in de zaak zou meedraaien. Ook hun vorige honden bleven doorgaans gewoon thuis tijdens de werkuren. Tot Joke opmerkte dat klanten regelmatig hun hond meenamen naar de zaak.

“Als het voor klanten kan, waarom dan niet voor onze eigen hond”

“We zijn familiebedrijf, dus daar hoort Jutta ook bij.” En zo geschiedde dat Jutta een van de werknemers werd bij Euro-Mousse in Ninove, een bedrijf waar schuimstoffen verwerkt worden tot onder andere matrassen

Zalige ziekenhuismatras voor honden

Het bedrijf Euro-Mousse specialiseert zich voornamelijk in het maken van ziekenhuismatrassen en het aanleveren van schuimstof op maat voor stoffeerders. Daarnaast neemt het bedrijf het ook op voor honden. Ze fabriceren een matras, al dan niet op maat, die speciaal ontwikkeld werd om honden zo comfortabel mogelijk te laten liggen. “Voornamelijk oudere honden en honden met gewrichtsproblemen hebben regelmatig problemen om uit hun ligmand te geraken”, vertelt Joke.

Deze matrassen werden niet alleen uitgetest in verschillende dierenklinieken, ook Jutta heeft haar zegje mogen doen in de testfase.

Speelparadijs

In de grote fabriekshal van het bedrijf liggen grote stapels schuimstof die nog verwerkt moeten worden tot afgewerkte producten. Wanneer Jutta samen met Joke mee op ronde mag in deze hal, waant ze zich in een speelparadijs. Zo’n stapel schuimstof is heel aantrekkelijk om op te springen en met haar pootjes in weg te zakken.

“Het is uiteraard niet de bedoeling dat Jutta zomaar overal opspringt, maar ze heeft een neus voor het herkennen van goed schuim”, lacht Joke.

Samenwerking met het koningshuis

Dat het bedrijf voor kwaliteit staat, bewijst de erkenning tot hofleverancier die ze in 2015 ontvingen. “We werkten al sinds de jaren 80 samen met het koningshuis. Aangezien het koningshuis tevreden was over de producten die we hen aanleveren, stelde de contactpersoon ons voor om de erkenning aan te vragen.

Na een grondige evaluatie werden we de trotse eigenaars van de titel ‘Gebrevetteerd hofleverancier’.” Jutta werkt dus niet zomaar in een doordeweeks bedrijf, ze mag zich assistent-expert noemen bij een leverancier van de koning.

Over de producten die besteld worden door het koningshuis, dient het bedrijf uiteraard discreet te blijven.

Wij durven te geloven dat koning Filip al jarenlang een heerlijke nachtrust heeft dankzij Jutta’s expertise in matrassen!

Luxepaardje

Met al haar kennis in schuimstof kan Jutta zich voor haar eigen nachtrust uiteraard niet meer tevredenstellen met een ordinaire matras. “Ze valt elke avond in slaap naast mijn dochter, op één van onze luxe-matrassen.”

Bekeren tot hondenvriend

Naast haar technische kwaliteiten is Jutta ook een echte ‘people person’. Ze weet klanten vriendelijk te onthalen en zorgt voor extra ambiance onder de collega’s tijdens de lunchpauzes.

Al is collega Abdel net iets minder fan van Jutta. Ook al vindt Abdel het niet erg dat Jutta rondloopt op de werkvloer, toch heeft hij nog steeds schrik als Jutta in de buurt komt. “En Abdel is net de persoon waar Jutta telkens opnieuw weer heen trekt wanneer ik haar even uit het oog verlies.”

Ze wil graag Abdel’s hart winnen door hem vriendelijk te begroeten. Helaas heeft haar charme offensief voorlopig nog geen vruchten afgeworpen.”

Wie weet slaagt ze er op een dag toch in om ook Abdel te bekeren tot een hondenvriend.

Boeiende werkplek

Zo zie je maar dat je ook als viervoeter in een boeiende werkomgeving kan terecht komen. Al is het uiteraard niet enkel het aanzien als hofleverancier maar vooral het gezelschap om haar heen dat Jutta zo enthousiast maakt over deze job.

Honden doen niets liever dan onder de mensen te komen, een werkomgeving is dus de ideale plek voor hen!

Kantoor honden gezocht!

Neem jij ook jouw hond mee naar het werk? Bezorg ons jouw gegevens en wie weet komen we bij je ook eens langs op kantoor.