Inspiration Dogs: Edgard en Cooper

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”alert-info” icon_fontawesome=”fa fa-camera”]

Kantoor honden gezocht!

Neem jij ook jouw hond mee naar het werk? Bezorg ons jouw gegevens en wie weet komen we bij je ook eens langs op kantoor.[/vc_message][vc_column_text]Zonder de honden Edgard en Cooper was er van het bedrijf Edgard & Cooper geen sprake! De Franse Buldog en Engelse Cocker inspireerden hun baasjes om hondenvoeding kritisch onder de loep te nemen en een gezond alternatief op de markt te brengen. Als dank voor hun lekkerder en gezonder maal vergezellen Edgard en Cooper hun eigenaars dagelijks op kantoor als bedreven office dogs. Honden die aanzetten tot ondernemen, dat zijn heuse Inspiration dogs!

Bedrijf op poten

Toen Edgard een aantal jaar geleden kampte met ernstige darmproblemen ging zijn baasje Koen op zoek naar een oplossing. Al gauw bleek voeding een cruciale rol te spelen bij Edgard’s klachten. Wanneer tussen pot en pint bleek dat ook studievriend Louis moeite had om goede voeding te vinden voor zijn hond Cooper, besloten Koen en Louis de handen in elkaar te slaan. Samen plozen ze de samenstelling van hondenvoeding uit.

En ze waren stomverbaasd. Klassieke hondenvoeding bevat eigenlijk helemaal geen vers vlees, enkel bewerkt vleesmeel. Daar konden ze hun makkers Edgard en Cooper toch niet langer mee voeden?! Samen met een universiteitsmedewerker creëerden ze een nieuw gamma hondenvoeding. Ze gebruiken daarbij enkel vers vlees en natuurlijke ingrediënten. Inmiddels is het bedrijf Edgard & Cooper een feit.

Coopertest

Dat Edgard en Cooper hun plekje verdienden binnen het bedrijf stond buiten kijf. Het was de doorslaggevende voorwaarde voor Koen en Louis om hun intrek te nemen in het bedrijvencomplex Stede 51 in Harelbeke waarin ze gevestigd zijn. Edgard en Cooper maken nu deel uit van de vaste medewerkers. Franse buldog Edgard is de eeuwige enthousiasteling. Engelse cocker Cooper de stille kracht die ook een smaakdeskundige blijkt te zijn. Met zijn kritische ingesteldheid bepaalt hij welke recepten lekker zijn en haalt hij de minder smakelijke ideeën er prompt uit. Het inzetten van Cooper’s onberispelijke smaakpapillen staat binnen het bedrijf ondertussen bekend als de ‘Coopertest’.

Cooper ligt er rustig bij op kantoor

Gezond@work

De honden nemen bovendien nog een extra taak op zich: “Als wij onze biologische klok uit het oog dreigen te verliezen, herinneren Edgard en Cooper er ons zonder fout aan. Wanneer zij hun poten moeten strekken gaan wij mee, en wanneer hun magen knorren is het meestal ook tijd om onze innerlijke mens te versterken. Voldoende beweging en op tijd eten tijdens de werkdag zijn dankzij hen een evidentie geworden. Naast de bron van inspiratie voor ons bedrijf zorgen ze ook dagelijks voor ons welzijn.” stellen Koen en Louis.

Gezond eten voor honden
Gezond eten voor honden

 

Samen op de werkvloer

Edgard en Cooper zetten ook andere baasjes in het bedrijvencomplex aan om hun hond mee te brengen naar kantoor. Ondertussen zijn er verschillende honden in het pand en ook dat blijkt perfect haalbaar. “De aanwezigheid van Edgard en Cooper, en van de andere Office dogs, is heel organisch gegroeid en verloopt vlot.” vertelt Koen. Echte regels zijn er niet. Iedereen respecteert de ongeschreven afspraak dat de honden niet voor overlast mogen zorgen en dat werkt hier prima.

Website Edgard & Cooper

Tekst: Anne-Sophie Bruylants
Foto’s: Stijn Swinnen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Dog at work gezocht
Neem jij je hond af en toe of elke dag mee naar het werk? Of ken je iemand die dat wel doet? Vul je gegevens in en we nemen spoedig contact met je op.
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De fotoreportage met Edgard en Cooper

[/vc_column_text][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1491859013879-e2056b7e-2d5e-6″ include=”2787,2788,2789,2790,2791,2792,2793,2794,2795,2785,2782″][/vc_column][/vc_row]