Hunter, office dog in Gent

Hunter, Office Dog bij Well Played in Gent

[vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”alert-info” icon_fontawesome=”fa fa-question-circle”]Neem jij je hond mee naar het werk? Laat iets weten via het contactformulier of stuur mail naar info@petphoto.be en dan komen we ook bij jou op het werk langs.[/vc_message][vc_column_text]Hunter vond dit jaar niet alleen een nieuwe thuis maar ook een hippe job. Samen met baasje Nick is hij ondertussen een van de gelukkige werknemers bij de Gentse animatiestudio well played.

Hunter, de jager

Hunter is een Engelse Springer Spaniel die acht jaar geleden werd geboren in een nest van drie. Als puppy kwam hij terecht bij Peter waar hij zich als jachthond helemaal kon uitleven.  Hunter – de naam spreekt voor zich – bleek een uitmuntend jager.

Bij het overlijden van Peter vond Hunter een nieuwe thuis bij diens zoon Matthias. Maar met een baby in hun leven bleek het moeilijk de aandacht te blijven verdelen. Dat is het moment waarop Nick’s vriendin het plan opzette om Hunter in huis te nemen. Nick’s enthousiasme was daarentegen op z’n minst gezegd nogal lauw. Een hondenvriend was Nick niet, honden leken hem vooral een last waaraan veel tijd en energie moet gespendeerd worden. Tijd en energie die ook kunnen uitgaan naar leukere dingen, zo dacht Nick.

Van jachthond tot stadsmus

Uiteindelijk ging Nick toch akkoord met een proefweek. En in die week raakte Nick – ondanks een aantal kleine ongemakjes en een paar stukgebeten schoenen – helemaal verknocht aan Hunter.  De proefweek evolueerde naar een vaste plek ten huize Paelinck. En ondertussen is het voor Nick zelfs ondenkbaar geworden om Hunter niet in de buurt te hebben.

Hunter blijkt een zalige huisgenoot die zich – mits zijn dagelijkse wandelingen en regelmatige joggingssessies – perfect thuis voelt midden in de stad. Waar het uitlaten voor Nick in het begin een hele opgave leek, is het nu een moment waar hij erg van geniet.

“Dankzij Hunter ontdek ik plaatsen in Gent waar ik anders niet zou komen, en heb ik al fijne ontmoetingen gehad met mensen die ik anders voorbijloop”.

Voor Nick’s vriendin blijkt Hunter dan weer het ideale trainingsmaatje bij haar voorbereiding op het lopen van een marathon.

office-dog-hunter-well-played-gent-1461

Office dog bij well played

Wanneer Nick een aantal maanden geleden ging solliciteren bij animatiestudio well played volgde nog een aangename verrassing. Het was namelijk niet enkel Nick die bij de studio van start mocht gaan, ook Hunter kreeg een baan aangeboden.

Bij well played speelden ze al een tijdje met het idee om een hond op kantoor te houden. Het was collega Gudrun die het voorstel voor het eerst in de groep smeet. De mannelijke collega’s hadden het jaar ervoor gekozen voor een arcade speelkast als gezamenlijke kerstcadeau. Dit jaar vonden de dames het tijd om te kiezen voor iets met een wat hogere aaibaarheidsfactor. En waar is meer aaibaarheid te vinden dan bij een hond? Met de komst van Nick werd het idee concreet: Hunter werd de officiële office dog bij well played.

Man for the job

En de komst van Hunter bleek een schot in de roos. Met zijn droopy ogen, sociale en zachtaardige karakter en welgemanierdheid is Hunter de ideale man voor de job. Hij past ook helemaal in de gemoedelijke sfeer die het kantoor sowieso al uitstraalt.

Gudrun vertelt:  “Met Hunter erbij is er ‘s ochtends sowieso al een super enthousiaste collega die je uit je ochtenddipje haalt. Hem tussen de deadlines door even kunnen strelen haalt de druk eraf, en zijn plaspauzes blijken wonderen te doen voor je inspiratie. Na een frisse neus op te halen met Hunter kruip ik met frisse ideeën opnieuw achter mijn computer.”

office-dog-hunter-well-played-gent-1450

Animo op de werkvloer

Net zoals bij het Amerikaanse bedrijf Mapbox mag Hunter vrij rondlopen op kantoor, maar vleit hij zich meestal neer aan de voeten van baasje Nick. Soms ligt hij zo zalig te ronken in zijn mand dat iedereen rondom prompt mee ontspant. De geregelde scheetjes zorgen voor wat extra animo op de  werkvloer. Ook de klanten zijn doorgaans fan van Hunter. Hij blijkt de ideale ijsbreker bij aanvang van een belangrijke meeting waardoor de meeting zelf ook meer relaxt verloopt. Het ziet ernaar uit dat Hunter bij zijn volgende evaluatiegesprek niets te vrezen heeft, deze Engelse Springer Spaniel is volop bezig aan een bloeiende carrière.

Tekst: Anne-Sophie Bruylants
Foto’s: Stijn Swinnen[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

Dog at work gezocht
Neem jij je hond af en toe of elke dag mee naar het werk? Of ken je iemand die dat wel doet? Vul je gegevens in en we nemen spoedig contact met je op.
[/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Bekijk de volledige fotoreportage

[/vc_column_text][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1495731736079-251affd7-04e2-8″ include=”2638,2639,2640,2641,2642,2643,2645,2646″][/vc_column][/vc_row]

6 thoughts on “Hunter, office dog in Gent”

  1. Ongelooflijk! Ik heb er de tranen van in de ogen. Zo mooi!
    Peter zou zo fier zijn!
    Het idee om een hond op kantoor te nemen is geniaal, alle punten die je opsomt zijn juist, je moet er maar opkomen!
    Duizendmaal proficiat en innige dank .
    Nina

  2. Een prachtdier,zeer goed gekweekt van zijn baasje Peter.Luistert onmiddellijk naar de eerste orders en hij zwemt zeer graag,zowel zomer als winter. Na het overlijden heeft Hunter 6 maand bij ons gewoond. We hebben 2 vijvers en begon altijd met zwemmen wanneer hij vrij was. O ja,wanneer we hem kwijt waren zat hij bij een lief in de straat.

Comments are closed.