Horta: Office dog bij InterIT

Horta mag zich gerust een trendzetter noemen. Dertien jaar geleden zette ze voor de eerste keer haar pootjes op de werkvloer als Junior Office dog bij INTERIT. Als rasechte mascotte heeft ze het bedrijf stevig op de kaart gezet in Wetteren en omstreken.

Junior Office dog

‘Toen ik en mijn gezin dertien jaar geleden de keuze maakten om een viervoeter in huis te nemen, hadden we niet het idee haar mee te nemen naar kantoor’, vertelt Karel, CEO van INTERIT. 

‘De Weimaraners hebben best een pittig karakter, daar doe je dus niet zomaar mee wat je wil, zo dachten we. Maar eens Horta er was, voelden we meteen aan dat we haar niet te vaak alleen wilden laten. De beslissing om haar te introduceren op het werk volgde al snel. 

En zo geschiedde dat Horta werd aangesteld als Junior Office dog van INTERIT.’

Het in het oog houden van het reilen en zeilen van alle collega’s of van bezoekers is haar favoriete bezigheid.

Horta breekt het ijs

‘Dankzij intensieve training in de hondenschool is Horta goed gesocialiseerd. Ze blijft natuurlijk een jachthond, maar wel een zeer welopgevoede jachthond’, lacht Karel. 

‘Haar intrede op de werkvloer verliep dan ook vlot. Al neemt ze haar kuren van thuis gewoon mee naar het werk. Zo is ze bijvoorbeeld enorm gehecht aan haar kussen en sleept ze dat de hele dag rond op kantoor. Bij een vergadering met klanten of leveranciers zal ze eerst even komen piepen om de sfeer op te snuiven. Bevalt die haar, dan staat ze even later opnieuw aan de deur met haar kussen. 

Met een ferme woef geeft ze aan dat de deur opnieuw open moet voor haar. Bij binnenkomst installeert ze zich parmantig op haar kussen, en pas dan kan de meeting officieel van start gaan. Een betere ijsbreker bestaat er niet.’

LinkedIn-diva

‘Het is geen geheim dat ICT niet het meest sexy product’, zegt Karel. ‘Dus promotie maken voor ons bedrijf is niet evident. Daar heeft Horta zeker verandering in gebracht. Dankzij haar LinkedIn-profiel en haar glorieuze looks krijgen onze posts meer flair en dat valt duidelijk in de smaak. Een post met Horta levert dus sowieso meer views en likes op. Of dat ook voor extra business zorgt is moeilijk meetbaar. Voor meer visibiliteit is het absoluut een aanrader!’

‘Horta mag zich gelukkig prijzen met een uitgebreide fanclub. Dat is ook fijn voor mij als baasje’, vertelt Karel. ‘Op dagen dat ik de baan op moet, kan ik haar toevertrouwen aan de collega’s op kantoor. Die zorgen ervoor dat ze niets tekort komt. En zelfs meer aandacht en snoepjes krijgt dan van mij. Tijdens de lunchpauzes met het team verdwijnt er regelmatig iets lekkers onder tafel. 

 

De keuken is dus bij uitstek Horta’s favoriete plek. Nu we frequenter moeten thuiswerken is ze een paar kilootjes kwijtgespeeld. Dat is misschien niet slecht, maar toch merk ik hoe hard ze het kantoorleven mist. Bij het thuiswerken brengt ze haar dagen vooral al rustend door. Op kantoor komt ze als curieuzeneus pas echt aan haar trekken. Het in het oog houden van het reilen en zeilen van alle collega’s of van bezoekers is haar favoriete bezigheid.

Meer dogs@work?

‘Door het feit dat we dierenvrienden aantrekken, is het niet onlogisch dat medewerkers vragen of ze zelf hun hond kunnen meebrengen naar kantoor. Helaas is Horta’s verdraagzaamheid naar andere honden toe niet optimaal, en willen we op haar oude dag haar positie als enige Office dog niet in het gedrang brengen. We hopen dat ze nog lang onder ons kan zijn, maar mocht ze komen te gaan, dan staan we er zeker voor open dat een collega zijn of haar hond meebrengt’, zegt Karel.

 

Ik ben er wel voorstander van om eerst een rondvraag te houden onder de collega’s, en eventueel een aantal basisregels voor de hondeneigenaar vast te leggen op papier.’

Visibiliteit troef!

Onderschat het belang van bekendheid in de buurt van je bedrijf niet. Mond-tot-mondreclame is nog steeds een van de belangrijkste kanalen om je bedrijf een boost te geven. Een viervoeter komt veel buiten en is dus zichtbaar. Zo zal de link met je bedrijf snel gelegd worden, en je bedrijf aan visibiliteit winnen. Daarnaast valt het succes van honden in sociale media-posts niet te ontkennen. Heeft je bedrijf nood aan meer zichtbaarheid? An office dog will do the trick!