Honden op immobiliënkantoor: vast goed!

Dat honden de ideale bewakers van ons huis zijn weten we al lang. Ze waakten over de Romeinse villa’s en liepen rond de middeleeuwse kastelen. Vandaag vind je ze ook terug bij Immo Sigroup in Vilvoorde waar Bentley, Gucci en Molly waken over jouw toekomstige huis.

Na een tien jaar lange vriendschap moesten Kelli en haar mama Ann hun American staffordshire terriër afgeven aan kanker. Beide vrouwen hadden schrik om de leegte te voelen die hun hond Thaïs zou achterlaten. Daarom gingen ze elk op zoek naar een nieuwe viervoeter. Voor Kelli werden dat twee pomeranians: Bentley en Gucci. Voor haar mama werd het Molly, een Duitse herdersmix. Kelli en haar mama werken samen in hun familiebedrijf Immo Sigroup, een vastgoedkantoor in Vilvoorde dat al dertig jaar bestaat.

De honden alleen achter laten om te gaan werken? Daar dachten ze niet aan. Dus namen ze hen maar mee naar het kantoor. De grootvader van Kelli, de eigenaar van de zaak, zag dit in het begin helemaal niet zitten. Honden op het kantoor? Dat geeft niet echt een professionele indruk redeneerde hij. Toch voelt hij zich nu fier als een gieter als een van de honden bij hem aan zijn bureau komt zitten.

Nu kan je Bentley, Gucci en Molly dagelijks vinden in hun kantoor in Vilvoorde.

Molly, geredde engel van het bedrijf

De grootste hond op kantoor is Molly. Ze vonden haar via de Facebookpagina van Flori’s Angels, een website die mishandelde honden een tweede kans in het leven willen geven. In de ogen van Molly zie je een weerspiegeling van het harde leven dat ze heeft moeten doorstaan.

Gelukkig werd Moeder Ann helemaal verliefd op de Duitse herdersmix en besloot ze haar te adopteren. Ondanks het zware verleden van Molly heeft Ann nooit schrik gehad om haar mee te nemen naar kantoor. Molly is zeer braaf.

Saaie kantoorjob? Dacht het niet!

De werkdag op het immokantoor begint om 9u. Kelly en haar twee hondjes Bentley en Gucci komen dan toe op het werk. Molly is er dan nog niet bij. Zij is geen “ochtendhond” en ligt dan ook nog vredig te slapen in het appartement boven de zaak.

De mama van Kelly houdt Molly in de gaten via een webcam op haar gsm. Zo kan ze zien wanneer Molly wakker is. Zij brengt haar dan naar beneden zodat ook zij kwispelend aan de werkdag kan beginnen.

De hondjes veranderen de zaak van een saai kantoor naar een plek waar mensen lachend door de ruiten naar binnen kijken.

Hun lievelingsplekje in het bedrijf is de welkomstmat, waar ze kwispelend wachten om de klanten te kunnen verwelkomen.

“Bentley laat zich al eens graag wrijven, Gucci komt eens ‘dag’ zeggen en Molly komt soms eens snuffelen”.

 

CEO of cuteness

Bentley is de grote favoriet van de klanten. Hij draagt steeds een T-shirtje waarvan hij volgens Kelli een echt ‘leeuwenkopje’ krijgt.

Bentley heeft enkel nog haar op zijn kop en poten. Hij heeft de huidziekte Alopecia X, een genetische ziekte waardoor zijn haar uitvalt. Als pup was hij nog fluffy met een gezonde vacht maar langzaamaan viel deze uit en werd hij kaal. Hierdoor draagt Bentley nu een vest om zijn temperatuur te kunnen regelen.

Dit alles houdt hem niet tegen om een echte ambassadeursrol op zich te nemen. Met bijna 8000 volgers op Instagram verzorgt hij de marketing voor het bedrijf.

Bentley is een echte klantentrekker die jong en oud charmeert. Dat dit goed is voor de bekendheid van de zaak hoeft geen betoog. Met zijn Instagramaccount bereikt het bedrijf een publiek dat het anders nooit zou bereiken. Het is een slimme manier om hun diensten online te promoten en extra exposure voor de zaak te verkrijgen.

Geen ongezonde rookpauze, wel een gezonde wandeling

De drie hondjes zorgen er ook voor dat hun baasjes dagelijks hun portie lichamelijke beweging krijgen. Dat is zeer belangrijk bij het uitoefenen van een kantoorjob waar je vaak op een bureaustoel achter je computer zit.

Bij Immo Sigroup gaan ze drie keer per dag gaan wandelen met de honden: ’s morgens, ’s middags en ’s avonds. Ideaal om even de telefoontjes, overeenkomsten en deadlines van de dag te vergeten.

“Terwijl andere mensen een pauze nemen en een sigaret roken om zo te stress tegen te gaan, gaan wij gaan wandelen met de hondjes.”

Een roedel die inspireert

De honden activeren niet alleen, maar inspireren ook hun baasjes. Zo dienden zij als inspiratiebron voor Kelli’s eigen bedrijf Pomerazzi. Bij het online zoeken naar accessoires voor haar twee pomeranians stelde ze vast dat veel websites niet functioneerden zoals het moest. Ze zag hierin haar kans een eigen website voor hondenaccessoires op te starten.

Het is dus dankzij haar honden dat zij dit gat in de markt heeft gevonden en nu haar eigen producten kan verkopen.

“Zonder mijn honden zou ik nooit mijn eigen zaak zijn begonnen”, verklaart Kelli. De modellen om alle strikjes en manden te showen? Hun drie viervoeters natuurlijk! Vooral Gucci en Bentley laten zich van hun meest fotogenieke kanten zien.

Tekst: Lisa De Schrijver
Foto’s: Stijn Swinnen – PetPhoto