skip to Main Content
Hoe Leer Je Je Hond Een High Five Geven?

Het is een klassieke truc die bij bijna elke fotoshoot wordt uitgevoerd. Jouw hond maakt er ongetwijfeld veel indruk mee bij hondenliefhebbers: de high five!

Je hond de high five aanleren is niet zo moeilijk als het lijkt. Met deze tips leer je je hond de high five truc aan:

 

1. Zorg voor een rustige omgeving.

Dit geldt altijd wanneer je je hond nieuwe trucs wilt aanleren. Zorg voor een omgeving met zo weinig mogelijk afleiding. Nieuwe trucjes leer je niet aan in het midden van een drukke straat.

2. Hou het kort

Rome was ook niet op 1 dag gebouwd. Een cliché dat ook voor honden geldt. Heb geduld en train je hond niet langer dan 15 minuten. Zo zorg je ervoor dat hij niet gefrustreerd geraakt.

3. Hou de lievelingssnoepjes binnen handbereik

Een onderdeel van je training is belonen. En dat doe je met de allerbeste snoepjes om te belonen bij het geven van high fives. Zorg voor een goede mix tussen gezonde voeding en de favoriete smaken van je hond.

Zorg dat je niet te veel beloont zodat je je hond niet té veel snoepjes geeft.

4. Geef beloningen op het gepaste moment

De logica zelve en toch merken we dat vele baasjes op het foute moment willen belonen. Beloon enkel op exacte moment dat je hond doet wat jij wilt doen. Te vroeg of te laat zorgt voor verwarring en geeft geen goeie resultaten. Beloon niet enkel met snoepjes maar zeg ook iets lief en aai je hond wanneer hij of zij iets goed doet.

5. Leer eerst je hond zitten

Wil je je hond high fives leren? Zorg dat hij eerst kan zitten. Je hond moet kunnen zitten op commando zonder dat daar een extra beloning voor nodig is of handgebaren voor nodig zijn. Blijven oefenen tot hij op het commando “zit” luistert zonder dat er gebaren nodig zijn. Beloon enkel dan.

6. Leer het high five commando aan

Hou de beloning klaar en hou het in een gesloten vuist. Laat je hond, terwijl hij zit ruiken zodat die weet dat je iets lekkers in je hand hebt. Wacht geduldig tot hij zijn poot uitstrekt richting je hand. Beloon je hond zodra hij je hand met de poot aanraakt maar neem zijn poot niet vast.

7. Het high five commando

Zodra je hond zijn poot leert te strekken naar het snoepje probeer je je open en gestrekte hand zonder snoepje aan te bieden. Hou je hand in de high five positie en wacht geduldig tot je hond zijn pootje naar je strekt. Beloon je hond en vergeet niet “high five” te zeggen.

8. Verminder het aantal beloningen

Je wilt uiteraard niet elke keer je hond belonen wanneer hij het commando goed uitvoert. Neem geleidelijk aan het aantal beloningen af.

Je kan de snoepjes ook vervangen door affectie en de nodige lieve en aanmoedigende woorden. Je hond voelt wanneer jij blij bent.

Is het gelukt om het high five commando aan te leren? Toon ons je kunstjes tijdens een dierenfotodag in je buurt.

 

×Close search
Search