skip to Main Content

Wanneer je deelneemt aan onze kerstboom Petphoto foto wedstrijd heb je ongetwijfeld ook gemerkt dat het nemen van een mooie foto met je huisdier én de kerstboom niet zo’n eenvoudige opdracht is. Als fotograaf leggen we de natuurlijk zo hoog mogelijk. We geven hieronder enkele tips en lijsten enkele inspirerende foto’s op die we op Instagram terugvonden.

Naast het uploaden van je favoriete foto op Facebook kan je ook altijd deelnemen door jouw foto op Instagram of twitter te taggen met #PetphotoXmasContest

Kies voor een groot diafragma.
Heb je een fototoestel waarbij je het diafragma kan instellen? Kies voor een groot diafragma waardoor de achtergrond sneller wazig wordt. Door de grote opening van de lens valt er voldoende licht binnen om je huisdier voldoende licht te maken. Een lichtsterke lens (bijvoorbeeld f/1.4 of f/1.8 is aangewezen)

From @Bengal_jack: "Meowy catmas!" #catsofinstagram

A photo posted by Cats of Instagram (@cats_of_instagram) on

Kies voor sfeer
Je huisdier hoeft niet noodzakelijk er herkenbaar op te staan. Ga voor een sfeerfoto waarbij de uitstraling en het licht de belangrijkste ingrediënten zijn. Neem verschillende foto’s en experimenteer met de juiste invalshoek.

Plaats je huisdier op een sterk punt
Vermijd je hond of kat centraal in beeld te zetten maar plaats het op 1/3de of 2/3de van de foto. De foto komt dan sterker uit, je laat ook wat ruimte aan de achtergrond.
https://instagram.com/p/_wmZIlhs4f/

Neem een foto van dichtbij
Close-ups zijn vaak veel meer sprekend dan een foto waarbij je hele huisdier zichtbaar is.

Steek je hond of kat in een kleedje
Kies een passend outfit: verkleed je hond als kerstman en maak een extra indruk! Ideaal voor kerstkaartjes!

#Christmas2015 #christmasdogs #jackrussells

A photo posted by @night_owl_7615 on

Versier je huisdier met kerstlichtjes
Te weinig licht? Wees creatief! De extra kerstlichtjes zorgen voor veel sfeer. Wel oppassen dat de snoer niet dezelfde is als die van de kerstboom. Zo vermijd je dat je hond de hele kerstboom omtrekt mocht die plots weglopen.
https://instagram.com/p/_wAc31K2D_/

Gladde vloer zorgt voor mooie weerspiegeling
Een gladde ondergrond kan voor een mooie weerspiegeling en reflecties zorgen van de lichtjes. Kies voor een nog lager standpunt om de lichtjes van de kerstboom beter tr laten uitkomen.

Maak gebruik van leuke accessoires
De juiste accessoires uitkiezen is vaak al de helft van een geslaagde foto. Het is zoals jezelf opmaken om naar een feestje te gaan. Gebruik goeie smaak of doe online inspiratie op. Eén element kan soms een groot verschil maken in de foto.
https://instagram.com/p/_u_ICPE30h/

Kies voor een lager standpunt
Ga op je buik liggen of gebruik een verhoog om je hond te fotograferen. Door vanuit een lager standpunt te fotograferen komt het onderwerp nog groter over en maakt het de foto eens zo imposant. Maakt altijd indruk!

Kies voor eenvoud
Een kerstboom en alle accessoires kan snel voor een drukke en overdadige foto zorgen. Neem wat afstand, kies een neutrale achtergrond en verwijder alle storende elementen in de foto. Stijlvol!

Laat de ogen van je huisdier beter uitkomen met een ‘catch light’.
Gebruik een lamp of het binnenvallende licht van een raam om die kleine lichtpuntjes in de ogen toe te voegen. Hierdoor worden de ogen minder donker en spreekt dit veel meer aan.

Geen grote kerstboomin huis? Met de nodige dosis humor kan je véél meer bereiken. Een kerstboom hoeft niet groot te zijn!

Lichteffecten
Door de juiste hoek te kiezen kan je bij felle lichtjes leuke effecten krijgen in de foto. Experimenteer en zoek naar de juiste invalshoek voor een gewenste effect?

Simey the #christmas #cat 🎄🐱 #catstagram #catsofinstagram #petstagram #petsofinstagram #christmastree

A photo posted by Candiann Timnev (@tvsheik) on

Deze tips en voorbeelden zullen zeker helpen bij het maken can een geslaagde foto. Vergeet het resultaat niet in te zenden voor de foto wedstrijd.

×Close search
Search