skip to Main Content
10 Albumcovers Voor Muzikale Hondenliefhebbers Die Je Zeker In Je Collectie Wilt Hebben

Als grote muziekfanaat en hondenliefhebber is er één iets waar we nooit genoeg van krijgen. Een LP met het design van een hond op is altijd welkom als cadeau onder de kerstboom. We verzamelden de 10 meest inspirerende platen waar een hond mee op de cover staat. Als grote muziekfan en hondenliefhebber horen deze zeker thuis in jouw muziekcollectie.

Van Morisson - Veedon Fleece

Van Morisson – Veedon Fleece

Van Morrison – Veedon Fleece

Morrison schreef het album op amper 3 weken tijd tijdens zijn verblijf in Ierland eind 1973.

Op de cover gefotografeerd door de fotograaf Tom Collins poseert Morrison tussen twee Ierse wolfshonden.

Bol.com

Norah Jones - The Fall

Norah Jones – The Fall

Norah Jones – The Fall

In het vierde studio album van de Amerikaanse zangeres sluit Norah Jones af met “Man of the Hour”. Dit nummer gaat over mensen die meer voldoening halen uit hun relatie met honden dan met andere mensen.  Geen betere manier om dat in beeld te brengen in een huwelijkskleed en een hond naast op de cover.

Bol.com

Amy Winehouse - Frank

Amy Winehouse – Frank

Amy Winehouse – Frank

Met haar debuutalbum uit 2003 had Amy onmiddellijk onze aandacht vast. Frank was de naam van haar zwarte schoothondje die hier mee op de cover staat. Niet het mooiste album uit deze reeks, maar wel een album dat we bijna wekelijks nog opzetten.

Bol.com

Cat Stevens - I love my dog

Cat Stevens – I love my dog

Cat Stevens – I love my dog

Hij heeft zijn naam niet direct mee als grote hondenliefhebber. Met de eerste single na zijn debuutalbum liet hij er geen misverstanden meer uit bestaan. De ironie van een man met zo’n naam die dit nummer schreef vinden wij wel leuk.

Het nummer gaat over over de aan een paal gebonden teckel die hij vond als hij jong was. Niemand keek nog om naar de hond en dus nam hij de hond mee naar huis.

Discogs.com

Beck - Odelay

Beck – Odelay

Beck – Odelay

Dit album belandde in het boek “1001 albums You Must Hear Before You Die”. Reden te meer om deze in je collectie te halen. De foto van de Komondor, een zeldzaam Hongaars ras, werd volgens de geruchten uitgekozen als laatste redmiddel uitgekozen wanneer de leden niet overeen kwamen.

Voor ons is dit één van de beste album ontwerpen uit de jaren 90!

Bol.com

Kate Bush - Hounds of Love

Kate Bush – Hounds of Love

Kate Bush – Hounds of Love

De magistrale nummers op dit album kwamen in verschillende “Best of” lijsten terecht. Het titelnummer Hounds of Love gaat over de angst om verliefd te worden waarbij Kate Bush dit vergelijkt met achtervolgd worden door een roedel honden. Wij worden nog telkens verliefd wanneer we de pups in de armen van Kate zien liggen.

Bol.com

James Taylor - One Man Dog

James Taylor – One Man Dog

James Taylor – One Man Dog

Hercules was hond van James Taylor, zijn trouwe partner in zijn thuis studio.

Het album ontwerp toont als best de trouwe band tussen de hond voor zijn baas.  Het vierde studio album kwam uit in 1972 hoort met nummers zoals Chili Dog thuis in de collectie van élke hondenliefhebber.

Bol.com

Weird Al Yankovic - Poodle Hat

Weird Al Yankovic – Poodle Hat

Weird Al Yankovic – Poodle Hat

In het satirische debuutalbum van Weird Al Yankovic zit geen enkel nummer met een verwijzing naar een hond. Ongetwijfeld het meest originele ontwerp uit deze reeks!

Een poedel op het hoofd, zelfs in onze zotste dromen zouden we dit nooit bedenken.

Bol.com

 

Fleetwood Mac - Tusk

Fleetwood Mac – Tusk

 Fleetwood Mac – Tusk

We kunnen ons geen week zonder Fleetwood Mac voorstellen. De cover van deze LP uit 1979 zorgde voor heel wat controverse bij zowel de groepsleden als de fans. Het was de eerste cover waar geen groepsfoto werd getoond. Geen harige groepsfoto maar een agressieve hond op een minimalistische achtergrond. De start van een nieuwe tijd waarbij ook de muziek een nieuwe wending bracht.

De cover werd ook door de lezers van The Guardian uitgekozen als één van de beste covers. We kunnen hier alleen maar mee akkoord gaan.

Bol.com

Blur - Parklife

Blur – Parklife

Blur – Parklife

Parklife was het derde studio album van Blur, een album die enkele tijdloze klassiekers bevat. Normaal zou de cover van dit album een stilleven met fruit en groenten zijn geworden. Gelukkig werd er voor een ander thema gekozen. Het CD-boekje staat ook vol met foto’s van windhonden in het Walthamstow Stadium in Londen.

In 2010 werd deze klassieke cover opgenomen in de postzegelreeks “Classic Album Cover” van de Britse Royal Mail. Een bewijs dat deze zeker ook in jouw collectie thuis hoort.

Bol.com

 

×Close search
Search